about

Woodworks is een akoestische coverband uit Zeeland die met akoestische instrumenten muziek maakt. De band is ontstaan uit een aantal sessies van Hans en Mario. Dit tweetal speelden toen onder de naam H&M sessie. Na een half jaar samen spelen werden ze steeds vaker gevraagd in de kroeg Speyk in Vlissingen om de woensdag avonden te vullen met muziek. Dit beviel erg goed en al snel waren zij de huisband van Speyk. Vanaf december 2010 speelt Marco ook mee met de band. Het repertoire breidde zich snel uit en nu heeft de band ruim voldoende werk om een avond goed te vullen.

Woodworks speelt nog steeds elke woensdag in café Speyk maar wordt ook steeds vaker gevraagd voor andere feesten en kroegen zoals de agenda wel laat zien :p

De band is te boeken als coverband voor allerlei feesten, café optredens, festivals, trouwerijen, verjaardagen, tuinfeesten, dorpsfeesten. Ons volume kan van volledig akoestisch (echt helemaal niks ingeplugd) tot volledig ingeplugd met een eigen installatie voldoende voor 150 man publiek.

De band bestaat dus uit 3 muzikanten:

Marco Blom marco percussionist bij coverband WoodworksMarco speelt cajon, een percussie instrument. Van origine is hij drummer en komt uit de metal scene. Wel een flink verschil met de akoestische muziek die hij nu maakt 🙂 Met zijn voet bespeelt hij nog een hi hat en hij zal binnenkort ook meezingen in de band.

Mario Hillebrand (Hobbyisten, Juice)Mario gitarist zanger bij akoestische coverband WoodworksMario is van origine percussionist. In de band speelt hij gitaar en hij zingt, zowel lead als backing.

Hans van der Werf (The Old Firm, Fancis Levoy band, The Blue Clay)Hans speelt contrabas gitaar accordeon en zingtHans is van origine accordeonist maar speelt in de band ook gitaar en contrabas. Ook hij zingt in de band, zowel lead als backing. Voordat hij bij deze akoestische coverband speelde, was hij erg actief in de Ierse folk met zijn band The Old Firm

Al met al een gedreven, muzikaal en energiek drietal dat begrijpt wat het is om muziek te maken voor het publiek en niet alleen voor henzelf. Een akoestische coverband zoals hij moet zijn volgens hen zelf!